Primaria comunei Aliman:

Str. Principala nr. 40, cp. 907025

Telefon: +40/241/856.207

Fax: +40/241/856.222

 
Acces rapid:

- Prefectura judetului Constanta

- Consiliul Judetean Constanta

- Presedintia Romaniei

- Guvernul Romaniei

- Senatul Romaniei

- Camera Deputatilor

 

 

Accesul liber la informatie este un drept al fiecarui cetatean, reglementat prin Constitutie. Tehnologia ne ajuta acum sa fim mai aproape de locuitorii pe care trebuie sa ii deservim si cred ca prin acest site vom reusi sa imbunatatim relatia dintre administratie si cetatean ...

 

primar George NICOLA


 

Comuna este asezata in sud-vestul judetului la 44º15 latitudine nordica si 27º40 longitudine estica, avand urmatoarele vecinatati:

  • Nord - comuna Rasova;

  • Sud comuna Ion Corvin;

  • Est comuna Adamclisi;

  • Vest Fluviul Dunarea.:

 

 

Pe teritoriul comunei Aliman se mai gasesc si baltile Mirleanu (administrata de Pestom SA Constanta) si balta Vederoasa. Punctul fosilifer de la Aliman (rezervatie)
     Situata in Dobrogea de Sud, langa comuna Aliman, in Valea Urluia, rezervatia ocupa o suprafata de 14,62 ha si adaposteste lacurile Sarpul si Vederoasa.
Rezervatia are o mare valoare stiintifica, fiind declarata monument al naturii.

ASEZAREA GEOGRAFICA A LOCALITATII
 
SATUL Dunareni din comuna Aliman, este asezat la 1,5 Km sud de Dunare si se intinde de-a lungul limanului fluvial Marleanu, urmarindu-i marginea sinuoasa de est pa o distanta de 2,7 Km, la o departare medie de acesta de 200 m. In partea vestica a satului se afla strada principala, singura asfaltata, pe  care cad radical celelalte strazi ce coboara spre lac sub o panta medie de 4 %.
     In unele locuri vatra satului este strabatuta de vaioage adanci care la origine au fost drumuri ,dar care datorita actiunii distructive a apei provenite din ploile torentiale, au devenit impracticabile , adancindu-se de la un an la altul. Fiind asezat in panta, satul este ferit de inundatii chiar si in perioadele celor mai mari viituri ale fluviului. Intravilanul se extinde  pe o suprafata de 161,7 ha si are un numar de 600 locuinte si 1601 locuitori.
     In general are o expozitie sud-estica, fapt deosebit de important deoarece in timpul iernii este ferit de crivat. Satul este electrificat in intregime si partial canalizat cu apa potabila provenita din puturi absorbante.
 
VECINATATI
 
Spre sud la o distanta de 7 Km. Se invecineaza cu satul viile (fost Beilic ) comuna Ion Corvin ,legatura se face printr-o sosea pietruita ,dar adeseori supusa inundatiilor si care in prezent se afla intr-o stare de degradare avansata.
     In est se invecineaza cu satul Aliman care este si resedinta comunei , la o distanta de 6 Km. De care este legat printr-o sosea  judeteana modernizata in ultimii ani.
     La nord-est se afla comuna Rasova (8-10 Km pe drum de pamant) cu mijloace auto se poate ajunge prin satele Aliman si Vlahii.
 
ACCES
 
Mijloace de transport existente: autobuze pentru transport de calatori pe rutele: Dunareni - Medgidia si Dunareni - Constanta, microbuz pentru transportul elevilor, rutele Aliman - Dunareni, Aliman - Vlahii, Aliman - Floriile.

Mai multe detalii poti afla din Strategia de Dezvoltare a Comunei (format.pdf)

 

 

| Acasa | Localizare | Populatie | Istoric | Economie | Patrimoniu | Cont@ct |

.: vizualizare optima: 1024/768 px, IE6 sau Firefox2, flash, .pdf reader :.

2013 Primaria comunei Aliman.
   v2.0   Toate drepturile rezervate.
  .: un produs SAAR SURFACES :.